söndag 24 januari 2010

Som väntat

Som jag skrev innan så kan helt enkelt inte Olofström vinna i Dackehallen. Även om OIK verkade ha hittat rätt medicin mot Taif med hög forechecking och snabba spelvändningarna är traditionens makt stor även inom ishockeyn. Med lite skärpa i avsluten kunde Steelers haft ett par måls ledning efter halva matchen men det psykologiska 1-0 målet Taif får i slutet av andra väckte nog hjärnspökena hos Blekingarna. När man sedan får 2-0 emot sig så rasar man ihop och i samma stund börjar Tingsryd spela ut och sista halvan av slutperioden blir en Eriksgata för Taif där man sänker OIK och till slut vinner med 4-0. Nu gör man ett litet ryck i tabellen och tillvaron känns allt mer trivsam.

Eftersom sonen varit sjuk i helgen blev alla planer inställda. Lördagen som bjöd på gnistrande sol spenderades inomhus för min egen del tillsammans med sjuklingen och det är inte utan att man varit lite rastlös då man hellre hade fått lite frisk luft. Ja ja, sånt är livet och kottarna måste ju tas om hand om när de är hängiga, numera är dock sonen på benen igen och idag har faktiskt förmiddagen innehållit utomhusaktiviteter så som isfiske och snöbollskastning.
Brorsan är fortfarande inte miljonär efter helgens travtips och återigen får man stå med mössan i hand och skämmas. Tre rätt var allt man mäktade med efter att mina hästar tydligen trodde det var galopptävlingar och valde att galoppera i mål..

Mer snö utlovas i veckan och det lär bli mer nattradio för undertecknad vad det verkar. Rätt skönt iof när man får vara ledig dagen efter, med lite tur blir det långhelg!

Blir inte riktigt klok på Taifs spel. Från att ha sett hur stabilt ut som helst i grundserien så verkar det numera som att spelplanen ändras för varje match. Virrigt värre som idag, kontringshockey och tokoffensiver blandas och ges. Visst man ska inte gnälla när vi vinner men lite mer trygghet och stabiltet i spelet skulle kännas trevligt. Men som allt annat kommer väl det också med tiden och den där förstaplatsen vi har nu.. den behåller vi va?

Inga kommentarer: