lördag 2 januari 2010

Bandylördag


Idag har jag för ovanlighetens skull varit varit på bandy. Lokala laget som egentligen inte har någon egen hemmaarena spolar upp en närliggande grusplan när vädret tillåter och när det nu varit kallare än i Sibirien sista dagarna hade man lyckats få till en riktigt hyfsad is. Sönerna var också med och tröttnade givetvis redan efter en kvart och det var bara till att sätta igång och muta med korv för att få se matchen. Kan väl säga att jag inte är någon större bandyfantast men visst är det trevligt när små idrottsföreningar lyckas med som idag att locka flera hundra personer till att se på en div.3 match i bandy på en uppspolad grusplan.

Har kommit in ordentligt i ledighetslunken och det är sällan man kliver upp ur sängen innan klockan 10 om dagarna. Både bra och dåligt om ni frågar mig, gnistrande soliga dagar som idag vill jag ut och hitta på saker med familjen medans det samtidigt är riktigt skönt att bara kunde dra täcket över huvudet och slumra vidare ibland. Nu ska ju kylan hålla i sig vilket gör att det ser ut att kunna bli lite isfiske, korvgrillning och skridskoåkande kommande vecka.

Inget nytt på Taiffronten och ni som törstar efter gosaker om de grönvita får leta vidare fram tills det drar igång. De enda Taifarna som är igång nu är ju som bekant Oliver och André borta i JVM och som de lirar, ska bli riktigt intressant att se hur långt det räcker. En sak är säker, vi kommer ha ett riktigt slagkraftigt Tre Kronor även i framtiden.

Ikväll har vi varit och plockat ihop grejor som gammelfarmor ska ha med sig till sitt nya boende. Ny soffa och lite annat beställdes i veckan men visst finns det mycket i huset som ska tas med. Alltid svårt det där med vilket som ska med och inte, foton och liknande är förstås viktigt men även favoritstolen och kaffekoppen. Tror det kommer bli bra iallafall, eget kök om maten inte passar och folk som sköter om henne hela dagarna känns tryggt. Givetvis får man ju komma och hälsa på så mycket man vill och boendet ligger bara en kvart hemifrån så det kommer inte gå någon nöd på den blivande 96 åringen.

Nytt år som sagt och kanske dags att reflektera över 2009 lite. Jag tycker 2009 gick snabbt, löjligt snabbt och det var väl inte något år som kommer gå till världshistorien som det bästa men samtidigt har man många sköna minnen som man tar med sig. En hel del festande, eller ska man vara ärlig alldeles för mycket festande. Får en känsla ibland när man skriver här och reflekterar över helgen som varit att man ibland framstår som något alkoholiserad. Så är inte fallet mina vänner men det har varit mycket folk som fyllt jämnt, många roliga kvällar med gamla OCH nya bekanta men även mycket småpimplande bara för att liksom. I år känner både jag och kroppen att vi nog ska välja våra tillfällen lite bättre och kanske försöka njuta av livet tillsammans med dem som står mig närmast och som är absolut viktigast. Man märker hur ungarna blir större, man märker hur släktingar blir äldre och man märker dessutom hur kompisar och nu menar jag RIKTIGA kompisar blir allt viktigare. Vet inte om det har med ålderna att göra att värderingarna ändras om vad som är viktigt och inte men man känner ett större behov av att umgås med dem man älskar än att flänga omkring all sin lediga tid med stress och måsten. Mer tid kommer att läggas på huset, större fokus kommer att hamna på att bara vara ledig när väl tillfälle ges men framför allt kommer mycket energi läggas på att just umgås med människor man gillar och tala om för dem hur viktiga de är. Så jodå 2010 kommer bli ett bra år, det tror jag iallafall...

Inga kommentarer: