fredag 23 januari 2009

Fredagskvällen bubblar...

Äntligen fredag och även om let´s dance lägger en liten sordi på kvällen så har jag fått i mig lite god mat och dryck. Dryck ja, jag och polaren var i Tyskland i oktober och redan börjar allt det goda ta slut. Känns som att det inte är någon Tysklandsresa på gång inom de närmaste månaderna så man får snällt nöja sig med skrapet som är kvar.
På tal om resor efter alkohol. Detta utspelade sig för 12-13 år sedan då jag skulle ta studenten. Jag och två polare varav den ena precis tagit körkort bestämde oss för att det var lika bra att åka till Danmark och fylla bilen med pilsner eftersom det skulle bli en lång sommar i frihet med mycket festande. Första sommaren utan krav och förpliktelser, bara sol bad och festande.
Vi lånade kompisens morsas bil och gav oss glatt iväg mot Danmark, på den tiden var inte bron öppen så det var färja över och väl iland körde vi till närmaste Netto för att bunkra. Bilen fylldes till den grad att jag fick sitta med fötterna på sätet eftersom hela golvet i baksätet var fyllt med pilsner. Även bagaget var knökfullt vilket gjorde att bilen såg ut som det låg tre lik i kofferten, det var nästan så framhjulen lättade. Tillbaka i Sverige kom vi givetvis av som sista bil från färjan och ni förstår själva vad som hände. Damen i tullbåset höjer vänligt men bestämt handen och i det ögonblicket fick vi nog alla tre en liten hjärnblödning.
- Bara kör! skrek polaren i framsätet och killen som körde tryckte gasen i botten så vi tog rondellen i knutpunkten på två hjul. Jag sneglade bakåt och såg tulltanten rusa in i kuren och lyfta luren.
5 minuter senare satt tre väldigt skärrade 18 åringar på en parkeringsplats i Helsingborg och undrade vad fan de skulle göra nu. En tanke var att dumpa ölen och hämta dem veckan efter men vi kom till slut fram till att om vi väntar ett par timmar och körde väldigt laglydigt hem var det nog lugnt. Vi hade fel......
Efter en stunds nervös bilresa kom vi till Klippan där vi möttes av 4 polisbilar som stod och väntade efter en vit Saab hemmahörande i Ronneby. Givetvis hade tulltanten tagit regnumret och snabbt förstod de vilken väg vi skulle ta hem.
Poliserna kastade sig in i sina bilar och med blåljus och sirener blev inprejade till sidan, bryskt utslitna ur bilen och upptryckta mot huven.
- Har ni några vassa föremål på er? Knivar, sprutor eller nåt sånt? frågade polisen.
- Nääää, vi har bara handlat lite öl i Danmark, halvgrät gossarna fram.
In med knarkhund i bilen som förstås inte hittade något och efter en stunds förklaring blev det polisbil tillbaka till Helsingborg. Där fick vi snällt plocka i alla öl vi köpt i lådor som sedan skulle förstöras innan böteslappen skulle skrivas ut. Har för mig att den landade runt 1900 kronor per skalle...
Så där satt vi, tre skärrade pojkar. Ingen öl, en böteslapp på 1900 kronor och ingen bra förklaring att dra när man kom hem.
Till råga på allt lyckades vi på något sätt köra kapitalt fel när vi skulle hem. Vet inte om vi hade tankarna på annat men plötsligt ser vi en skylt "HALMSTAD SÖDRA"...
Om man ska köra från Helsingborg till Ronneby är det ingen genväg att köra via Halmstad om man säger så....
Nåja, studenten blev lyckad ändå och sommaren 96 blev lika lyckad som vi hoppats. Bara lite dyrare eftersom ölen fick köpas på systemet......

Inga kommentarer: