onsdag 24 mars 2010

Full fart framåt

Det rullar på. Både på hemmaplan och på isen är det ett jäkla flyt nu och det är knappt dagarna räcker till för allt allt som ska hinnas med. Hockeyn tar ju sin lilla tid vilket gör att de kvällar när det för en gångs skull inte är någon match ska allt det andra som fått vänta avklaras. Våren är i antågande och med den kommer alla utomhussysslor in i bilden, gräsmattan har snart blivit helt snöfri och det lutar åt man får slänga på lite kalk framåt helgen. Sen på måndag ska monsterbjörken ner vilket gör att påsken blir vikt till att dra ris och såga upp all ved i småbitar. Så jodå det finns att göra..

Igår när vi åkte till hockeyn snackade jag och Vapendragaren om hur lugnt det kändes på förhand. För första matchen på länge så hade jag inte tillstymmelse till nervositet i kroppen, man kände bara att det här tar vi. Tänk så rätt jag hade..
Nu var iof Nybro ovanligt bleka men samtidigt gav Tingsryd inte dem chansen att komma in i matchen. Tunga skridskostarka Taif malde helt enkelt ner Nybban och allt eftersom började det lipas till höger och vänster. Va e det för jävla barnungar som slår sönder plexit i avbytarbåset och kastar in flaskor på isen? Nybrotattare..
Imorgon väntar en utav de där bortamatcherna man nog "bör" vinna. Under denna kvalserien kommer det komma förluster men om man vinner sina hemmamatcher och kan ta ett par skalper på bortaplan så räcker det långt skulle jag tro. Enköping är en sån match, ett lag som av de flesta rankas som det sämsta men ändå gjort två gedigna insatser i inleningen av serien. Tror Tingsryd kan överraska dem med sin speed och skridskostyrka vilket borde borga för en oerhört viktig vinst. Tänk att ha 9 poäng och full pott inför lördagens drabbning i Templet. Vilken fest det kommer bli!

Brorsan är som sagt i New York i en vecka till och just idag fyller han 29 år. Som grädde på moset sitter nog han och polarna just nu och stärker sig inför kvällens hockeymatch som skall avnjutas i Madison Square Garden. New Yorkderby mellan Rangers och Islanders väntar och en mycket bättre födelsedag har jag svårt att komma på. Så om du läser detta brorsan, grattis på födelsedagen!!!

Sista fotbollsträningen inomhus imorgon sen väntar ett par veckors uppehåll innan vi går på gräs. I år kommer det bli lite mer matcher, cuper och annat smått och gott vilket gör att en hel del helger kommmer att vikas till fotbollen. Ska bli kul att se vad de går för nu när motståndet fått ett år till att komma ikapp "The invincibles" som ännu så länge är obesegrade. Sonen spelar ju också innebandy och på fredag är det dags för årets viktigaste match. Derby och allt ställs på sin spets när grabbarna drabbar samman så här i slutet på säsongen. 8 åringen är taggad till tänderna och med nyputsade innebandyglas, specialhookad klubba och kommunens snabbaste skor kommer han att glänsa när bollen släpps på fredag. Iallafall om man får tro honom själv...

Inga kommentarer: