lördag 29 november 2008

Full fart som vanligt

Jaha lördag igen och full rulle på hemmaplan. Kravlade mig upp klockan sju i morse och visst kändes det att det var hockey igår. Men var gör man inte för sina små barn så på med ett leende och så var det simskoleavslutning halv nio. 1 miljon ungar som gapar och skriker klockan halv nio en lördagmorgon är väl inte idealet men det fick gå och det blev ett fint diplom till 6 åringen. Efter det bar det hemåt en runda för att försöka stabilisera upp kroppen med lite frukost och genast kändes det lättare. Under tiden bråkade de båda kombatanterna om vem som skulle vara player 1 på playstationspelet, det tog bara en timme innan man kom överens....
Halv två var det sedan fotbollsavslutning och var det en miljon barn på simskolan var det nog två miljoner på fotbollen. Vilket liv! Lag för lag fick de gå upp på scenen och stolta emot sina medaljer, världens stoltaste 6 åring var mycket nöjd på vägen hem.
Sambon är på fest ikväll så pappa skulle fixa mat. Våfflor beställdes av 3 åringen och givetvis har man ingen våffelsmet hemma så fram med rutiga kokboken och där fanns räddningen. Satte igång att smälta smör och blanda allt annat, just då ringer det på dörren och utanför står fröken Sverige och ska "sälja kokosbollar till sin klassresa". Hon rabblar hela sortimentet och ett par minuter senare står jag där med ett paket á 20 kokosbollar för endast 79 kronor, billigt va??
Inser samtidigt som jag stänger dörren att jag blivit blåst och tjejen skrattar nog åt den gubbsjuke 30 åringen hon precis plockat på 79 riksdaler. Kommer ut i köket och vad ser jag? Jo, den rutiga kokboken ligger på plattan som jag skulle smälta smör på och ryker så fint, smöret är bränt och boken helt svart...
Ungarna frågade: -Vad är det som luktar???.
-Inget! säger far och börjar om från början. Förbannade våfflor och förbannade fröken Sverige...

Riktigt bra drag i Templet igår och en underbar seger. Spännande som vanligt den sista tiden och det tog ett par utvisningar för Salos boys för att de grönvita skulle kunna hämta hem det. Salo förresten, satan va arg han var i slutet. Trodde ett tag att han skulle göra en Boork och kliva in på isen.
Andra saker som sitter på näthinnan är ju "tåget" som gick genom hallen, underbart initiativ och en stämningshöjare av rang! Uppmärksammade också att tröjorna åkte av hos en del i Brigaden i sista, och folk säger att det är kallt i Dackehallen... bah..

Chelsea-Arsenal imorgon. Inte mycket att snacka om, vinna eller försvinna för Wengers grabbar. Gunners bruka dock höja sig i såna här matcher så jag är försiktigt optimistisk.

Nu är det dags för lördagsgodis med gangstrarna, ha det gott så länge!

Inga kommentarer: