lördag 13 februari 2010

Kom igen Sverige!!!

Äntligen dags för svenskarna att göra entré i OS. Om bara några min uter går starten i damernas skidskyttesprint och jag, 8 åringen och sambon har laddat upp med Coca-cola och smågodis. Givetvis har man höga förväntningar efter de båda svensksa stjärnornas resultat i världscupen men vill nog kasta in en liten brasklapp ändå. Har en lite nojjig känsla precis som inför Nybromatchen, det känns liksom inte helt hundra. Helena Jonsson lever ju mycket på sitt skytte och i ett sprintlopp har man inte riktigt samma fördel av bra skytte som vid en tävling över fyra skjutningar, då hon inte har samma speed som Aco ligger detta henne lite i fatet. På tal om Aco har spridit sina skott senaste tiden värre än Tony Bergin gjorde under sin tid i Taif och det är väl lite däri oron finns. Nu kommer det säkert att gå bra och en medalj är inte alls omöjligt, men någon svensk dubbel ska vi nog inte räkna med.

Idag har jag haft 14 stycken klasskompisar till äldste sonen på födelsedagskalas här hemma. Kunde man utvinna energi likt ett vindkraftverk ur den stämning som uppstår när 14 sockerspeedade ungar spelar tvspel, tittar på film och vräker i sig godis samtidigt som de försöker överrösta varandra skulle man lätt kunna förse en mindre stad med ström. Jisses vilket liv! Tvn på högsta speta, fullt krig om fjärrkontrollerna och som inte det vore nog sjunger tjejerna i klassen stämsång till sin favorit Ola i melodifestivalen..
Jaja, allt gick bra och även om ögonen börjar åka igen på sonen nu verkar han nöjd med dagen.

Melodifestivalen ja, har precis genomlidit detta spektakel även ikväll. Måste säga att startfältet i år är mer än lovligt mediokert och precis som vanligt kommer vi får stå där och skämmas i den internationella finalen. Same old, same old...

Svarta Pantrarna borta imorgon. En match som ofta brukar vara jämn och det är inte ovanligt att den går till sudden eller straffar. Nu verkar Pantern blivit lite tamare under Allettan och är som sagt avhängda från playoffspel. Läste Bankelius inlägg på Holgers blogg och även han insåg det viktiga i att vinna jämna matcher som den mot Skövd med taffligt spel. Hoppas man tagit till sig av Tisells ord om att man måste upp ett snäpp för detta håller inte i längden. Men man är inte orolig, man vet vad de grönvita kan och när det drar ihop sig sätter de klorna i isen och växer till sig.

Kalas imorgon igen. Resten av kompisarna som inte innefattas av klassen ska komma på besök och känner jag dem rätt blir det minst lika bra drag som idag. Ett tips till er som planerar barn, SKAFFA BARN SOM FYLLER ÅR PÅ SOMMAREN!
Skulle ju typ underlätta om man kunde skicka ut dem en stund så de får springa av sig men det är lite svårt med en meter snö utanför dörren..

Nähä, nu startar Aco och Jonsson, KÄMPA!!!!!!!!!

Inga kommentarer: