tisdag 22 december 2009

Varför?

Ja så har man då fått ett par timmars sömn efter vad som känns som en evighet av snöskottande. Vad är då det första man ser när man tittar ut genom rutan? Just det, mer snö! Alltså allvarligt, nu är det fan inte kul längre med den här förbannade snön. Visst blir det fina pengar men nu har det kommit så mycket snö att man knappt har någonstans att göra av den vilket gör att högarna som redan är stora blir gigantiska och tar massor av plats. Detta gör att det blir mindre parkeringsplatser och mer folk som gnäller, som t.ex igår när en gubbe ringde för tredje gången och undrade när jag kunde vara utanför just hans företag och skotta.
-Jag kommer på onsdag, sa jag lite trött och irriterad vilket gjorde att gubben förmodligen dog eftersom det blev väldigt tyst i luren resten av dagen...

Lillejul imorgon med sambons släkt. Som vanligt samlas det gamla gardet med svärfar och hans bror samt de blivande svågrarna och precis som vanligt kommer det att stå två flaskor rävgift på bordet som gör dig både glad och blind allt eftersom. Finns då få saker som är så juliga som denna kväll med alla ungar i tomtekläder, julmat och drivor med godis som avnjuts i goda vänners lag. Kan nu bara snön sluta vräka ner så ska jag nog kunna njuta av gosakerna ännu mer.

Lillejulen i lördags gick förvåndsvärt lugnt och städat till. Ungarna har nu blivit så pass stora att de håller en ungefär 50 decibel lägre ljudnivå än för ett par år sedan vilket gör att vi föräldrar faktiskt har en skaplig chans att sitta ner och föra ett normalt samtal utan att behöva skrika. Den festande loklpolitikern var på plats och höll en låg profil fram till småtimmarna då whiskeyn åkte fram och det skulle talas om livet, då slängde jag in handduken och satte på stereon istället.
Mycket god mat, trevligt sällskap och en och annan snaps gjorde kvällen till en väldigt gemytlig tillställning. Tomten var förstås också här och skrämde halvt ihjäl hälften av barnen vid ankomst. Minerna blev något gladare då han delade ut klapparna och innan han gick hade rädslan övergått i glädje och faktiskt hade alla barnen givit honom en kram innan han drog sig hemåt med renarna...

Så blev det då Vita Hästen i premiären och som det ser ut nu så har jag tid och möjlighet att följa med. Vad jag förstått så avvaktar Taif med en ny värvning men visst undrar man lite hur det är med Loket och Hillding. Ska försöka få med mig vapendragaren till Norrköping också då han brukar vara en stämningshöjare av rang och det kan behövas under den långa bussresan.
Längtar redan tills det drar igång och återigen blir nyårsafton bara en parantes i väntan på premiären..

På söndag drar så det lilla spelbolaget till Göteborg för att se på hockey och festa i dagarna två. Ska försöka ta lite bilder och lägga ut här på spektaklet om tid finnes. Vapendragaren ska för första gången få besöka 7:an och det ska bli ett sant nöja att initiera honom i denna underbara ölhall som blivit en härlig tillflyktsort när man besöker Göteborg.
Hockeymatchen då? Ja visst fasen ska det bli häftigt att se på hockey tillsammans med över 30000 andra och eftersom sympatierna i bolaget till 5/6 delar ligger hos Färjestad skulle det ju vara alldeles förträffligt om de skulle tvåla till Indianerna. Vi skulle dock nog få problem eftersom den stackaren som trots allt håller på Frölunda skulle ta en förlust hårdast vilket gör att han skulle tjura resten av kvällen. Så ett kryss får det bli för husfridens skull, gott så!

Nu ett par timmars vila innan hjullastaren väntar igen....

Inga kommentarer: