fredag 25 december 2009

Pust!

Lugn och ro, äntligen lite lugn och ro efter allt julstök, snöskottning och färande bland släktingar. Julafton blev iof riktigt lyckad, trots att vi försov oss till klockan 10 så hann vi både med att besöka gammelfarmor med brutna benet och göra skinkan innan resten av tjocka släkten dök upp där hemma klockan 14.
Sambon hade bullat upp värre än Emils mamma i Emilfilmen och det åt och dracks till folk knappt orkade resa sig och givetvis sköljde vi ner det hela med en äkta svensk klassiker, Skåne Akvavit. Ungarna gick omkring som katten kring het gröt i väntan på farbror röd och när han så äntligen dök upp där framåt sjutiden på kvällen så fick så ungarna sitt vanliga berg med julklappar. Helt, helt sjukt vad julklappar det handlas. Kottarna hinner ju knappt med att leka med allt de får, men samtidigt är det skönt att se glädjen i ögonen på bröderna bus när tomten läser deras namn på klapparna. 7 åringen fick förstås sitt Wii och tillsammans med lillebror har de stått här och vevat framför tvn idag så nu är bägge två helt slut och ligger här utslagna på soffan.

Inget nytt på Taiffronten utan man går som sagt och väntar på premiären i Allettan. Loket ska tydligen vara på väg tillbaka och det känns ju riktigt skönt, en spelare som honom kan man inte vara utan när det drar ihop sig och har det nu sett så här jäkla bra ut hela vägen fram hit så vore det väl fasen om han inte skulle få vara med. Det suger i hockeytarmen nu, det är ju nu det gäller....

Brorsan är hemma från Göteborg och tyckte vi skulle fira in julen ordentligt. Snaps, öl och whiskey i en salig blandning gjorde att kvällen slutade framför Youtube och gamla klassiker radades upp ända fram till tresnåret. Riktigt bra drag där på slutet och förbaskat kul när han är hemma, ikväll är han ute och härjar igen medans vi i den något äldre generationen håller oss lugna och fina såhär på juldagen..

På söndag bär det av till Götelaborg tillsammans med resterande manskap i bolaget. Får väl släpa mig in till mellandagsrean imorgon och hitta några nya kläder att ta med till storstan, julafton inbringade ju en del likvida medel och det finns utrymme för både det ena och det andra. Jag är inte speciellt glad för att gå i affärer men i bland får man lida pin för att vara fin så det får bli en tur till staun under förmiddagen. Vapendragaren är lite smånervös inför resan och skickade idag ett sms där han frågade om 3 liter brännvin räckte till de där två dagarna vi är iväg. Vad tror ni? Det ska nog räcka va...?

4 åringen spöade mig i boxnng idag på nya tvspelet. Inte nog med att 7 åringen har pissat på mig i Guitar Hero ett helt år utan nu ska även lillebror förnedra sin far. Vad ska man göra? Träna på nätterna eller förbjuda dem att spela? Är jag så gammal och oteknisk att jag ska ta stryk av en 4 åring? Hujedamig...

Inga kommentarer: