måndag 5 april 2010

God förmiddag

Idag är det sista dagen på påskledigheten och imorgon blir det tillbaka till gruvan. I vanliga fall skulle det kännas lite tungt men en dag som denna svävar man istället fram på små fluffiga moln med ett stort leende. Jag brukar vara ganska optimistisk när det gäller Tingsryd och vet vad de går för efter att ha sett dem en hel säsong, men att man skulle åka till Nybro igår och ta hem tre poäng vågade jag faktiskt knappt tro på. Kändes som att Nybro var riktigt på gång och efter en knapp vinst mot Olofström och två torskar innan det visste man inte riktigt var de grönvita stod, det vet man nu...
Att åka upp och hämta hem tre poäng är ännu en bragd av hjältarna och man slutas aldrig att häpna över den lagmoral och jävlaranamma som flyter i ådrorna på dessa hockeyhjältar. Peter visar precis hur bra han kan vara och med lite flyt stänger han igen när det blåser som mest och vinner matchen åt oss helt enkelt. Matt Davidson får panga upp ett slagskott som förmodligen blåst av huvudet på Davenport om han fått den i masken och nu har väl iallafall den sista olyckskorpen slutat kraxa om just honom för han är inget annat än en succévärvning.
Imorgon väntar Oskarshamn och stärkta av gårdagens match samt ett förmodligen välfyllt Tempel ska tre nya bärgas, ÄLSKA TINGSRYD!!

Har knappt hunnit med att sitta ner under ledigheten. Trädet har sågats upp och tomten ser nu ut som innan igen, det som återstår är att köra femtioelva lass ris till tippen men det kan man ta när man känner för det. Olofströmsmatchen bevittnades i något justerat tillstånd och nu på fredag kommer årets sista hemmamatch med förhoppningsvis en chans att bli klara för Allsvenskan.
Påskafton spenderades i stugan intill havet med årets första grillkorv och några kalla pilsner i solskenet, som balsam för själen... Få saker uppskattas så mycket som denna sommarstuga vi har med ett läge man knappt kan köpa för pengar. T.o.m ungarna som brukar knorra eftersom det inte finns något tv-spel där njöt av vårvärmen och den friska luften.
Idag väntar ännu en påskmiddag, denna gången hos morsan och ungarna ska inkassera ännu ett påskägg. Men visst, påsken är ju verkligen en familjemiddagshelg så varför ändra på det?

Gunners hänger dit 1-0 i 95:e minuten mot Wolwes och eftersom United torskade mot Chelsea finns ännu chansen. Tydligen ska man ha gjort klart med Marouane Chamakh från Boreaux inför nästa säsong precis som Wenger önskat så förhoppningsvis är man ännu starkare nästa säsong om man skulle missa i år.

Nu blir det ner till fotbollsklubben för bytardag och utkvittering av matchställ som träningsväskor, snart är gräset grönt så vi kan börja träna frisparkar med sonens lag. Återkommer ikväll..

Inga kommentarer: